januar 16, 2022     |

Om Cha-Am

Cha-Am strand

 

Her finnes det meste turister trenger!

 

Du finner alltids en favorittrestaurant. Vi har funnet noen som vi ønsker å nevne:

·         Dee Lek ligger i Soi Long Beach og har en meget innholdsrik meny med asiatisk og europeisk mat. Skulle dere få lyst på kalde forfriskninger etter middagen er Scandic bar på andre siden av veien et godt alternativ. Her er det et hyggelig skandinavisk miljø og mulighet for å spille både dart og biljard.

·         Bella Pizza har byens beste pizza og en del andre retter. Den ligger syd i byen ikke langt fra Forrest Park. Den drives av et thailandsk ektepar som har bodd mer enn 15 år i Norge/Sverige.

·         Det er utallige skreddere i Cha Am. Vi benytter Boston Tailor og er meget fornøyd. Det er også den skredderen som er nærmest Thai Paradise. Det er praktisk når man legger inn mellomprøvinger av tøyet som skal sys. Mr. Jim er en meget hyggelig eier. De har også en filial i Methavalai hotell. Deres butikk ligger rett til høyre i strandgata når du går fra leiligheten og mot stranda. Nesten ved siden av Baan Thai restaurant.

·         Vil du oppleve mer enn Cha Am, anbefaler vi å bruke Cook Travel. De skreddersyr dine turer hvis du ikke velger å bli med på noen ferdiglagde opplegg. De holder til ved siden av skredderen.

·         Det er flere optikere i byen. Vi har god erfaring med briller og linser kjøpt hos Top Charoen optical. De skaffer det samme linsemerket du bruker i Norge. Butikken ligger  også i strandgata.

·         Ved siden av optikeren ligger en sko og veskebutikk. Her er det ikke merkevarer vi kjenner fra Norge, men et stort utvalg. De har både skinn og skaivarer.

·         Det er flinke leger (legekontor og legevakt) og tannleger i  byen og et stort sykehus hvis uhellet skulle være ute.

·         Hver onsdag er det kveldsmarked i Cha-Am. Det starter kl.18.00 og er et av Thailands største markeder. Her finner du mye forskjellig. Alt fra kjøkkenartikler, bilstereo, verktøy, klær, vesker, sko og kjæledyr, mat av ymse slag og deilig frukt. Her får sansene virkelig kjørt seg!

Her er det ikke turistpriser, men hovedsaklig faste priser rettet mot thaier. Derfor er prisene lave og nesten uten prutningsmonn.

·         Hver morgen er det matmarked i Cha Am. Der får du kjøpt fersk frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk.

·         I Hua Hin er det kveldsmarked hele uken. Der finner du mer merkevarer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strandgata

 

 

 

Cha Am er en fiskelandsby og feriemål for mange som bor i Bangkok og omegn. Byen ligger kun en 2,5 times biltur sør for Bangkok, så mange thaier reiser hit i helger og på offentlige fridager.

 

Ettersom Cha Am ligger nær kongens by Hua Hin og har en fin strand, er det et yndet område for thaiene. Dette nyter vi som turister godt av bl.a fordi prisnivået ligger merkbart under de mer kjente turistbyene. Man trenger ikke reise lenger enn til Hua Hin (ca 25 min med bil) så er prisnivået 20-30% høyere.

 

 

 

Dee-Lek

 

Baan Thai

 

Boston

 

Cooktravel

 

 

Barer og restauranter ligger side om side i strandgata og de små stikkgatene (Soi´ene) som går opp fra strandgata. Stort utvalg og mye godt.
Leter du etter flere rene fiskerestauranter, bør du bevege deg opp mot fiskelandsbyen som ligger nord i byen (bak moloen).


På stranda er det solsenger/stoler til leie for en hyggelig pris. Da får du parasoller, bord og søplebøtte på kjøpet.
Der er det også flere vannaktiviterer som tilbys. Bananbåt, ”romperister” og vannjet.
Langs stranda går også de som har varer og mat/frukt å tilby. Er du ikke interessert og gir høflig beskjed om det, går de smilende videre uten mas (i motsetning til hva man ofte opplever på andre turiststeder og ”syden” generelt).
 

Cha-Am strand

 

Scandic

 

Baan Thai

 

 

Boston

 

Matmarkedet

 

 

 

Vannmoro
Copyright 2009 by DotNetNuke Corporation   |  Uttalelse om privatliv  |  Betingelser for bruk